Как хакерите крадат паролите ни?

  • -

Как хакерите крадат паролите ни?

Category : За бизнеса

Много от вас може би вече са били жертва на хакери, които се наместват удобно във вашите Facebook, Gmail и други профили. Някои дори са изгубили пари, след като са били хакнати. Е, повечето информация, която получават хакерите, е от паролата ви.

За да можете да сте стъпка напред, в поредица от публикации ще ви разкажем за някои от най-честите методи за кражба на пароли. По този начин ще научите точно как хакерите влизат в профилите ви и ще бъдете по-внимателни.

Phishing (фишинг) - Има някои доста „стандартни“ методи, които хакерите използват, за да се доберат до ценната информация - ПАРОЛАТА. Един от тях е фишингът. Това са Login страници, досущ като оригиналните, например Facebook или Gmail. Там ще бъдете подканени да въведете потребителското си име и паролата. Най-често, за да бъдете подтикнати да отидете на въпросната страница, се използват други уловки. Възможно е да получите лично съобщение, което гласи, че някой е качил ваша снимка с нецензурно съдържание или ви е обидил публично. Линкът за реакция също ще бъде прикачен към съобщението. Поднесено по този начин малко от вас биха се поколебали да проверят въпросното съдържание и така вашата паролa отива право в ръцете на хакера.

Следващият път очаквайте: Как работи онлайн социалното инженерство?