Кампания “Спаси 1000 деца”

  • -

Кампания “Спаси 1000 деца”

 

Вие сте добър родител – храните, обличате, образовате и се грижите за детето ви постоянно… с изключение на 7 часа всеки ден, в които то е в интернет. Знаете ли какво прави през това време?
В България има много деца в нужда или със специални потребности, за които постоянно се огранизират кампании. Но истината е, че всяко дете има нужда и потребност от защита във виртуалния свят. А за това няма кампании, нито подкрепа, нито разбиране. Истината е, че сме изоставили децата си в света, в който те са избрали да живеят.
Няколко факта:

– Българските деца прекарват повече време в мрежата в сравнение с връстниците си в ЕС. Българските родители позволяват на децата си да влизат в интернет дори на 3-годишна възраст, защото нямат време или желание да се занимават с тях.
– 73% от децата не казват на никого, ако попаднат на неподходящо съдържание, заплахи или сексуални посегателства в интернет.
– Три от четири деца са склонни да съобщят лична информация на непознат в глобалната мрежа. Над 60% от българските деца под 10-годишна възраст имат профил в социална мрежа.
– 31% от децата признават, че са общували онлайн с непознати.

Дигиталните умения безпорно са най-важните в днешно време, но от тях няма смисъл, ако липсват грамотност и осъзнатост за онлайн опасностите. Целта на кампанията е да защити колкото може повече деца и да образова колкото може повече родители и учители. И всичко това да е чисто послание – без реклами и без скрити корпоративни внушения. Затова ни е нужна вашата помощ.

КОИ СМЕ НИЕ:

„Сейфър – дигитално читалище за онлайн сигурност“ е сдружение в обществена полза, което обединява специалисти във фискалната и дигиталната сигурност, телекомуникациите, социалното инженерство, преподаването и науката. Това е първата в България организация на експерти, чиято идеална цел е масова просвета по киберсигурност. За една година обучихме безвъзмездно над 700 деца, 100 родители и 50 учители, но целта е знанието да достигне до много повече нуждаещи се. Ексклузивни представители сме на световния алианс за цифрова сигурност STOP.THINK.CONNECT, който е подкрепян от Белия дом, ФБР, Министерството на вътрешната сигурност на САЩ. Наш партньор е Global Cyber Security Capacity Centre към университета „Оксфорд“. Програмата ни за обучение на деца „Киберпатриот“ е одобрена от Министерството на образованието и науката.

ЦЕЛТА:

1. Безплатно обучение и киберзащита на 1000 деца за една година, включително от малцинствата и сираци
2. Безвъзмездно обучение на 500 родители как да разговарят с децата си за онлайн живота им и как да ги предпазват
3. Безвъзмездно обучение на 500 учители как да преподават дигитална сигурност и как да разпознават жертвите на кибертормоз
4. Сформиране на екип от доброволци, които да разпространяват знанията и уменията

НЕОБХОДИМ БЮДЖЕТ:

– 30 000 лева за една година

(за обучения лице в лице, които ще бъдат проведени от топспециалисти по киберсигурност в цялата страна; за подготовка на доброволци; за изработване на образователни филми за онлайн сигурност; за поддържане на дигитално читалище; за издаване на бюлетин с актуални новини и съвети за фирмите и семействата)

НАГРАДИ ЗА ДАРИТЕЛИТЕ:

Подпомагайки инициативата „Спаси 1000 деца“ ще получите безплатни услуги на стойността на дарението. Така ще защитите компанията си, но и ще инвестирате в по-сигурното бъдеще на децата в България. Това е иновативна корпоративна социална отговорност с огромна полза и удовлетворение.
– За дарения до 100 лева – сертификат и ръководство за „Дигитална хигиена“.
– За дарения до 1000 лв. – Реклама в първото дигитално читалище за онлайн сигурност www.safer.bg и фейсбук страницата му + безплатен бюлетин за киберсигурност с новини, съвети и препоръки
– За дарения над 1200 лв. – Безплатно обучение на децата в компанията + безплатен бюлетин
– За дарения над 2000 лв. – Безплатно обучение на персонала + безплатен бюлетин
– За дарения над 3000 лв. – Безплатно обучение на децата в компанията + безплатно обучение на персонала + PCI DSS одит на сайта на компанията със 70% отстъпка от цената + безплатен бюлетин
– За дарения над 5000 лева – Безплатно обучение на децата в компанията + безплатно обучение на персонала + PCI DSS одит на сайта на компанията със 70% отстъпка от цената + уникален тест „Социално инженерство“, който включва проверки на сигурността в компанията от типа „таен клиент“, но и много повече

КАК ДА ПОМОГНЕТЕ:

Тук ще откриете специална страница за дарения както и пълен отчет за развитието на програмата.

Банкова сметка:

Сейфър – дигитално читалище за онлайн сигурност
IBAN: BG21IORT80481087647600
BIC: IORTBGSF

ЗА ВЪПРОСИ:
helpme@safer.bg
тел. 0898 89 96 36