Нашата мисия

„Цифрова хигиена“ е авторски образователен проект и мисия на сдружение “СЕЙФЪР – Дигитално читалище за онлайн сигурност”. Фокусът на инициативата са децата. Сдружението обединява опита на действащи експерти в телекомуникациите, програмирането, математиката, защитата на данни, науката. Обученията, които предлагаме, се водят от специалисти по дигитална сигурност и това гарантира, че учениците ще бъдат запознати с възможно най-актуалните заплахи, които ги дебнат в интернет и начините да се справят с тях.
Използват се данни от институции като Държавния департамент на САЩ, ФБР и американското Министерство на вътрешата сигурност. Така на децата се дава достъп до уникална информация, която ще им позволи да са поне една крачка напред в дигиталния свят.
Подобно обучение не се предлага никъде в България. Уникалното при него е, че е възможно най-актуално, предава се от хора от реалния бизнес и е разработено специално за подрастващи. Всичко, което се преподава, не може да бъде научено в училище. Лекторите са етични хакери, които всеки ден се борят с кибер престъпници, но могат да обяснят на ученици от 7 до 18-годишна възраст по лесен и забавен начин как да оцелеят в дигиталния свят.
Досегашният ни преподавателски опит показва, че децата са много по-склонни да споделят проблеми и тайни с хора, които не са родителите или учителите им и да запомнят много повече информация, отколкото в час.