Онлайн игри

Играенето на онлайн игри е забавно и интерактивно занимание. Можете да играете само с приятели, или с хора от целия свят. Важно е да си осигурите сигурност и да пазите личната си информация докато играете онлайн игри. Ако следвате кратките съвети, описани по-надолу, може да си спестите множество проблеми в бъдеще.

  • Това е вашата игра. Контролирайте я!
  1. Ако някой друг играч ви кара да се чувствате неудобно споделете с възрастен. Помнете че винаги можете да изгоните играч ако ви тормози.
  2. Научете се как да блокирате и докладвате играчите, които ви карат да се чувствате неудобно. Запазете доказателства за казаното от тях, но не им отвръщайте.
  • Ако играете с хора, които не познавате, трябва да използвате дегизировка:
  1. Измислете си геймърски псевдоним – нещо готино като например SecretNinja99, вместо просто да използвате истинското си име.
  2. Използвайте аватар, вместо ваша снимка – не искате непознатите да знаят как изглеждате. Използвайте някоя готина картинка, вместо снимка.
  3. Най-добре е да не използвате гласов чат в игрите. Ако ви се наложи да използвате, намерете си програма за смяна на гласа.
  • Поддържайте компютъра и другите си устройства.
  1. Актуализирайте антивирусните си програми и операционната си система: това е най-лесната и една от най-важните стъпки, за да предотвратите вирусите, които могат да атакуват устройството ви.
  2. Не само компютъра има нужда от защита: мобилните телефони, таблетите, конзолите и като цяло всяко устройство, което има достъп до интернет, се нуждае от защита.