Онлайн репутация за родители

Социалните мрежи са полезни за свързване със семейство и приятели. Те позволяват на младите хора да създадат тяхно собствено пространство и да изразят себе си пред света. Това им помага да формират своята идентичност. От друга страна обаче, те трябва да са наясно с това, каква информация споделят и с кого.

Снимките и публикациите в социалните мрежи могат да помогнат или да се отразят зле на репутацията. Работодателите могат да използват акаунти в социалните мрежи , за да проучат кандидатите си. Това не би повлияло на един тийнейджър, но в последствие тези публикации могат да попречат за намиране на работа.

Чрез няколко лесни стъпки, за подсигуряване на профилите в социалните мрежи и съдържанието им, всякаква лична информация може да бъде защитена.

  • Окуражавайте детето си да мисли преди да публикува – детето ви трябва да знае че е добре да спре и да помисли преди да напише или публикува каквото и да в социалните мрежи.
  • Предложете на детето си, от време на време да използва търсачки(като Google или Bing) , за да търси името си или всякакви псевдоними, които използва в оналйн игри или профили. Вие също може да използвате тази стъпка, за да следите репутацията на детето си.
  • Обяснете на детето си, че е добре да обсъжда с хората какво публикува за тях, преди да го публикува.
  • Уверете си, че профилът на детето ви е с настройка „личен“  - това позволява контрол върху това кой може да вижда снимките и публикациите на детето ви.

Не забравяйте – ако веднъж е публикувано в мрежата, то остава там завинаги!