Хакери удариха Spotify

  • -
spotify

Хакери удариха Spotify

Category : Новини

Хакери публикуваха списък с данните на стотици потребители на стрийминг услугата Spotify от целия свят. Самата компания обаче отрича да е жертва на хакерска атака, съобщава онлайн изданието TechCrunch.

Изданието е потвърдило, че това действително са акаунти на потребители, като те най-вероятно са компроментирани в рамките на последните няколко дни. В списъка има имейл, потребителско име, парола и други данни като държава, дали е платен абонамент или не и др.

Не става ясно как хакерите са се сдобили с тази информация. Изданието уточнява, че може да става дума за списък от предишна атака, който едва сега се публикува в интернет. Потребителите в списъка, с малка част от които блогът се е свързал, споделят, че са забелязали странна активност в профилите си през последните дни.

Най-често това става чрез откриване на непознати песни в списъка с прослушани наскоро изпълнения или пък нови списъци с любими песни, които не са създадени от самия потребител. Други потребители пък споделят, че просто са били "изгонени" от профилите си, на които са били сменени паролите или имейл адресите.

Spotify коментира, че активно следи за появяването на подобна информация в интернет и предупреждава потребителите. Потвърждението на всеки профил обаче изглежда отнема твърде много време и предупреждението не винаги достига потребителите навреме.

Източник: dnevnik.bg