Monthly Archives: May 2018

  • -

Интернет на зомбитата

20180512_130920

“Интернет на зомбитата – ще преживеем ли дигиталната еволюция?” – това беше темата на събитието, с което дигиталното читалище “Сейфър” участва в тазгодишното издание на Софийския фестивал на науката. Лекцията премина при засилен интерес, а експертът по кибер сигурност Ясен Танев показа на аудиторията от деца, родители, ученици, студенти и възрастни хора как да оцеляват в цифровия свят.

Поради големия интерес към темата за зомбирането на устройства и актуалните опасности в интернет, публикуваме лекцията, за да може повече хора да бъдат информирани и защитени.

Ако сте учител или родител и искате експертите от дигиталното читалище за онлайн сигурност “Сейфър” да поговорят лично с децата ви за опасностите в интернет, заявете специален урок на helpme@safer.bg. Благодарение на нашите спомоществователи и доброволци цената е 150 лева за 60 минути, независимо от броя на децата.

Неправителственото сдружение “Сейфър” обединява експерти в дигиталната и фискалната сигурност, софтуерни инженери, учени и т.нар. етични хакери.  Досега сме обучили лично над 4000 деца и 60 учители.